ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Profesorul Ioan Ursu revolutioneaza munca apicultorilor

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Articol preluat din Ziarul De Bacau:

Apicultorii membri ai filialei Asociatiei Crescatorilor de Albine (ACA) Bacau cauta, in prezent, solutii pentru punerea in aplicare a unui proiect prin care o noua tehnologie in domeniul lor de activitate sa poata fi usor raspindita printre apicultorii romani. Noua tehnologie a fost patentata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci de profesorul Ioan Ursu, din Bacau, si consta in realizarea unui stup anti-varoza. Inventia conduce la reducerea, pe cale naturala, a infestarii cu varoza si deschide calea obtinerii de produse apicole bio. Aceasta a fost prezentata, duminica, 5 decembrie, apicultorilor din filiala ACA Bacau chiar de autorul ei.

“Beneficiile aduse de stupul si metoda brevetata de mine – a spus Ioan Ursu – consta in controlul, pina la eliminare, pe cale naturala, a varozei, una dintre cele mai grave boli in lumea albinelor, in sporirea productiei de ceara pura, in obtinerea de miere bio, in interventii minime in stup din partea apicultorului si in posibilitatea de a avea mereu matci tinere din cresa atasata”. Apicultor pasionat, cu o lunga experienta in domeniu, dar si o fire aplecata spre nou, spre cercetare aplicata, Ioan Ursu a facut, de-a lungul timpului, observatii asupra modului de lucru in stupina, asupra materialelor folosite si chiar asupra vietii familiei de albine. “Dorinta mea – a mai spus profesorul Ursu – este de a munci cit mai eficient. Un apicultor nu trebuie sa se transforme intr-un transportator de cherestea pe drumurile tarii, ducind stupii in locurile cele mai potrivite pentru albinarit, ci trebuie sa produca, in stupina, cit mai multa miere”. Astfel, profesorul a ajuns sa imbunatateasca stupii pe care ii are, atasindu-le o diafragma separatoare intre spatiile interioare, schimbind pozitia ramelor in stup, folosind o asa-numita “rama oarba”, fante create special intre rame etc. Rezultatul – sustine inventatorul – a fost simplificarea muncii in stupina, scaderea pierderilor tehnologice si cresterea productiei de miere.
Noua tehnologie poate fi aplicata de apicultori fie prin procurarea de stupi construiti de la inceput dupa metoda Ursu, fie transformind vechii stupi. “As vrea, intii, ca metoda mea sa fie raspindita printre toti apicultorii din tara – a spus Ioan Ursu. Nu e simplu, presupune ceva munca, dar si fonduri. Ma gindesc chiar la un manual video pentru apicultori, dar si la o brosura care sa descrie metoda si la alte posibilitati de propagare a noii idei”.
Profesor de matematica mai bine de 30 de ani, Ioan Ursu a avut, la un moment dat, nastrusnica idee de a filma toate lectiile realizate, pe viu, cu elevii sai. Publicarea filmelor i-a atras, insa, o sanctiune severa din partea sistemului de invatamint. Profesorul, desi plecat din sistem, nu a abandonat ideea, iar la propria stupina a pus, pe un perete, si o tabla scolara. Acolo continua sa inregistreze video lectii de matematica. De la matematica, metoda a fost aplicata si in apicultura, iar “lectiile” practice filmate de profesor apar, acum, pe propriul sau blog “proful-online.blogspot.com”. Pe blog, Ioan Ursu intretine un dialog permanent cu mii de pasionati apicultori din toata lumea.
Colegii sai din filiala ACA Bacau ii apreciaza inventia si vor sa puna umarul la aplicarea ei. Duminica, ei s-au intilnit si cu deputatul PDL Mihai Banu, care a promis sprijin in gasirea unor surse de finantare, dar a insistat pe ideea ca proiectul aplicarii noii tehnologii sa fie sustinut de filiala ACA bacauana, care i-ar da mai multa greutate.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU