Regina de schimb linistit: Ce este, cum o recunoastem si cum o selectionam

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
In aceste filme va prezint o regina de schimb linisitit care este batrana si se pregateste sa se retraga. Incerc sa raspund astfel la mai multe intrebari primite in legatura cu acest subiect. Urmariti cum poate fi ea folosita pentru a putea creste multe alte regine tinere de acest tip. O stupina cu astfel de regine nu va mai avea de suferit din cauza roitului. Va prezint si o regina tanara de schimb linistit si cum se comporta ea in noul tip de stup. Vizionare placuta !Poate fi schimbul linistit de matca provocat?

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

2 comentarii:

leonardus spunea...

Mare rau ca nu este si un forum de discutii administrat de domnul profesor, unde am putea pune si alte intrebari despre nelamuriri, pentru unii ca noi incepatori, ca de exemplu in cazul in care matca nu e de acord cu schimbarea linistita si tot inteapa botcile; cum stiu albinele ca nu a murit regina in botca si nu se apuca de botca de salvare (in cazul in care si matca veche a fost omorata) ? daca matca veche moare concomitent cu botcile intepate si ucise ? Stiu albinele sa distinga ca sunt botci viabile si nu se apuca de cele de salvare ? Sau nu stiu si prima care iese le omoara pe celelalte si preia colonia ?! botcile de schimbare linistita au ecluzionare concomitenta ca la botcile de roire ? etc...etc...
Stima si respect domnule profesor.
N.

Anonim spunea...

Eu sunt Cristi si ma ocup de administrarea acestui site. Chiar daca ar exista un forum dedicat, tata nu ar avea timp sa il administreze si din nefericire nici eu nu am timp. Cel mai simplu ar fi sa-l prindeti la telefon si sa-l intrebati direct. El va raspunde apoi in filmulete viitoare.

Eu nu sunt apicultor dar din cate stiu eu albinele recunosc daca o botca este vie sau moarta :) Botcile moarte sunt parasite de albine (nu le mai incalzesc, ingrijesc). Nu cred ca exista o diferenta in timpul de ecluzionare Botci de roire vs botic de schimb linistit.

Daca nu mai au nici o solutie, albinele se vor besmetici.

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU