Medalie de aur pentru "Bio Stup - Ioan URSU"

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV

Articol preluat din Ziarul de Bacau:
“Constructia de stup bio pentru tratament natural, antivaroza si inmultire dirijata a albinelor”, inventia profesorului si apicultorului bacauan Ioan Ursu, a obtinut, la editia din acest an a Salonului Inventica, de la Iasi, Medalia de Aur. Profesorul Ursu a beneficiat, la aceasta editie a Salonului Inventica, de un stand oferit chiar de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci – OSIM. La acelasi eveniment, Ioan Ursu a primit, din partea Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie “Nicolae Testemitanu”, din Chisinau, Diploma si Medalia pentru “Merite deosebite in activitatea inventiva si contructie de stup bio”, inminate de rectorul acesteia, prof. univ. dr. Ion Ababii.
Recunoasterea valorii inventiei profesorului Ioan Ursu vine la scurt timp de la prezentarea ei oficiala pe piata, dar dupa zeci de ani de munca in stupina si de observatii atente asupra comportamentului familiior de albine si a conditiilor de crestere in stupi.”Beneficiile aduse de stupul si metoda brevetata de mine – a spus Ioan Ursu – consta in controlul, pina la eliminare, pe cale naturala, a varozei, una dintre cele mai grave boli in lumea albinelor, in sporirea productiei de ceara pura, in obtinerea de miere bio, in interventii minime in stup din partea apicultorului si in posibilitatea de a avea mereu matci tinere din cresa atasata”. tehnologia noua este deja aplicata in totalitate in stupina Manastirii Tisa Silvestri, care a devenit prima stupina din tara construita dupa noile reguli.
Salonul Inventica 2011 a fost momentul potrivit si pentru o alta premira in activitatea inventatorului: lansarea manualului video “Scoala de apicultura” – partea I, la care profesorul lucreaza de mai multa vreme si care face parte dintr-un proiect lansat atit in bacau, cit si in mediul ecleziastic. “In videomanual prezentam, in prima parte, modul in care lucram pe stupul Bio. Este o scoala practica de apicultura, in care chiar cursantii lucreaza in stupina. Ceea ce lipseste tuturor scolilor de apicultura din tara, se gaseste pe aceste DVD-uri, care pot fi vizualizate pe orice tip de video-player, oricit de putin evoluat. Prin urmare, predam noua tehnologie prin lectii practice, filmate in stupina” – a precizat Ioan Ursu. Cu primul pachet de DVD-uri din “Scoala de apicultura” a devenit realitate un alt vis al profesorului, de a-si folosi harul pedagogic, dobindit in peste 30 de ani de activitate la catedra, pentru a prezenta iubitorilor de apicultura (incepatori sau nu) cite ceva din tainele acumulate intr-o viata de stuparit. “De mic copil am indragit albinele, aceste minuni ale lui Dumnezeu si vreau sa transmit tuturor frumusetea acestei indeletniciri stravechi” – scrie profesoruol be blogul sau apicultura-online.blogspot.com. Primul pachet de 12 DVD-uri, insumeaza 20 de ore de film de o calitate foarte buna, in care profesorul descopera, impreuna cu ucenicii sai, lucrarile de primavara necesare la o stupina. Pot fi vazute practica si Bio Stup -ul care introduc o noua tehnologie apicola capabila sa deschida drumul spre produse apicole ecologice.Video: Bio Stupul medaliat cu aur la salonul Inventica 2011 de la Iasi

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU