O metoda eficienta de tratament cu varachet

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
In acest filmulet va prezint rama claditoare dupa macelul trantorilor precum si o metoda noua de tratament cu varachet foarte eficienta. E bazata pe principiul aprinde fitilul si uita. Succesul acestei metode este direct proportional cu etanseitatea stupului. Eu recomand ca stupul sa fie etansat cu o folie din platic. Albinele vor munci sa scoata fumul degajat din hranitor pe urdinis. Fumul ce contine substanta activa va fi plimbat de sus in jos(el avand tendinta naturala sa se ridice) iar cand el va fi eliminat pe urdinis, tratamentul se considera incheiat. Deci aceasta metoda de tratament nu presupune inchiderea urdinisului. Este rapida si eficienta insa daca familia este foarte puternica, as recomanda obturarea urdinisului si lasarea doar a unei mici fante libere. Mai conteaza aici si cum sunt dispuse ramele in stup (pat cald sau pat rece). La pat cald fumul iese mai greu decat la pat rece.Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

2 comentarii:

Anonim spunea...

De ce nu inchideti urdinisul nu este o problema asta? nu pleaca albinele cu paduchi cu tot in momentul in care le afumati?

Multumesc.

Anonim spunea...

Si eu am pavilion si practic aceasta metoda cu urdinisul deschis. La pavilion e mai greu sa te cateri sa inchizi urdinisele apoi sa le deschizi la loc, etc. Albinele vor munci sa scoata fumul(care are tendinta sa se ridice) pe urdinis. Trebuie etansat bine deasupra pentru a nu scapa fum. In rest, cand fumul este dat afara pe urdinis, tratamentul si-a atins scopul.

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU