3. Iernatul stupilor - Impachetarea in folie dubla si avantajele ei

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
In acest film va prezentam impreuna cu domnul Viorel Sfichi (constructorul Bio Stup - Ioan Ursu) impachetarea in folie dubla sau in clopot de folie, exploatand fundul multifunctional al stupului si rama din antecamera. Sfaturi de impachetare a cuibului si tehnici de verificare a corectitudinii. Explicarea avantajelor care decurg din aceasta impachetare in folie dubla, cea mai importanta fiind aplicarea turtelor fara a raci cuibul. Pregatirea albinelor pentru iarna, impachetarea stupilor pentru iarna, impachetarea stupilor, pregatirea stupilor pentru iernat, iernatul albinelor, apicultura pentru incepatori, lucrari de toamna in stupina. Filmat pe 23 Septembrie 2013

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

5 comentarii:

steluta spunea...

la 200 de stupi sa pui folie dureaza 0 saptamana si ceva acest folie face condense

Anonim spunea...

In zona de deasupra ramelor, folia nu face condens deloc datorita caldurii din cuib. Condensul se face daca aveti zona libera in stup, neacoperita de rame. Acolo deasupra se poate pune hartie , exact ca in filmele domnului Ioan Olaru de la ALBINA-ONLINE.BLOGSPOT.RO

Iernatul 3 in 1 se face pe 5 sau 6 rame si astfel tot stupul este plin si deci nici vorba de condens.
Daca la dumneavoastra impachetarea a 200 de stupi fara folie dureaz amai putin, nu aveti decat sa faceti ce stiti. Din cate stiu eu, un solar se face cu folie si nu cu paturici sau alte chestii, tocmai pentru ca este cel mai eficient in a retine caldura. Va doresc spor la treaba.
--
cristi - Blog Admin

Anonim spunea...

Domnule profesor,

Apreciez foarte mult tot ce faceţi de atâţia ani pentru cei care vor să înveţe noua tehnologie apicolă. Dumnezeu să vă dea sănătate şi viaţă cât mai lungă, pentru că România are nevoie de asemenea oameni! Pe de altă parte, vă rog să primiţi o observaţie legată de limbajul folosit în explicarea noii tehnologii apicole. Este vorba despre un singur cuvânt: "anticameră". Prefixul "anti-" înseamnă "împotrivă" (şi s-ar traduce cu "împotriva camerei"). Sunt convins că atunci când îl folosiţi, dumneavoastră gândiţi să comunicaţi ideea de "înainte de camera propriu-zisă". Dar atunci, prefixul care trebuie folosit este "ante-" care înseamnă tocmai "înainte de". Am mai întâlnit şi la alţi oameni această confuzie care se face la pronunţie, deşi ca semnificaţie nu se confundă niciodată "împotriva..." cu "înainte de...". Deci pentru ideea pe care o tot comunicaţi dumneavoastră apicultorilor, corect este să spuneţi "ante-cameră" şi nu "anticameră". Vă mulţumesc anticipat pentru înţelegere şi pentru o binevenită schimbare în viitor de la "anticameră" la ANTECAMERĂ.
Să auzim de bine.

Viorel

Anonim spunea...

Aveti dreptate domnule Viorel. Am schimbat anticamera cu antecamera si ii voi comunica si lui tata.
Va multumim.
--
cristi - Blog Admin

Ionel Daidiuc spunea...

Domnule profesor, mă alătur cu drag de toţi acei care vă apreciază şi vă mulţumesc pentru tot ce faceţi pentru a ne ajuta să ,,călătorim corect şi eficient" prin minunata împărăţie a albinuţelor. Vă urmărim şi vă preţuim, vă dorim sănătate deplină, împliniri şi bucurii alături de cei dragi. De mult timp doresc să găsesc un prilej să vă cunosc personal. Sper să prind momentul când veniţi pe la Viorel sau când mai merge Viorel pe la dumneavoastră.Cu stimă şi preţuire, Ionel Davidiuc, Dragomirna - Suceava - Bucovina (cel care va scris poezia ,,Ursul meşter la albine")

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU