ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati familii de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2016 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Oferta 1 - O familie cu matca tanara pe 6 rame pline de puiet capcit si 2 rama cu hrana (total 8 rame) se vinde cu 450 RON. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Oferta e valabila pana in MAI. Oferta 2 - Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 500 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tienere de Schimb Linisitit (SL) 2016. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Ce putem face cand descoperim o matca trantorita? Apicultura pentru incepatori si nu numai

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV
Suntem pe 12 Mai 2015 la stupina si ne aflam cu filmarea la o familie de albine in care am descoperit o matca trantorita si deci epuizata (descoperim semnele impreuna) si vedem ce masuri putem lua in aceasta situatie. Daca filmul va este util, as aprecia un Share sau Like
Versiunea acestui film pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Un comentariu:

Ioan Olaru spunea...

Buna ziua am urmarit filmul si din pacate lucrarea facuta este 50 % sanse de reusita sau nereusita , prima idee era corecta dar la interventia acelui tanar lucrarea a luat o intorsatura nedorita sau mai bine zis neconform cu posibilitatea bio stup , acum va dau detalile cre ar fi fost in mare parte cea mai sigura .
1 . Ramele se scutura indiferent de gasirea matci in al doilea compartiment despartit de grila cu ochi haneman .
2 , Se aducea roiul in buzunar tot despartit de o grila haneman mai ales ca acel roi este adus total din alta parte , uniformizarea durand cel putin 24 ore .
3 . Albina sa fie lasata pe o rama cu puiet in compartimentul in care a stat , puiet adus de la o alta familie , iar ramele scuturate ar trebui chiar spalate sub jet de apa pentru a nu mai risca cresterea rantorilor si epuizarea albinei ,.
4 Dupa 24-48 ore nucleul roiul din buzunar sar fi putut trece in fata fara risc de neacceptare a reginei .
La astfel de lucrari primadata trebuie facut un plan apoi intervenit pentru a evita pierderi de regine mai ales cand aveti posibilitatea tehnologiei , nereusitele de acest gen duc la efectuarea mai multor greseli si este destul de costitsitor din mai multe puncte de vedere , matca este posibil sa nu mai fie la urmatorul control , albinele vor creste in continuare ouale ramase prin faguri cu trantori , sper sa intelegeti ca lucrarea a fost bazata putin pe noroc si nu pe siguranta , numai bine .

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU