ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati familii de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2016 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Oferta 1 - O familie cu matca tanara pe 6 rame pline de puiet capcit si 2 rama cu hrana (total 8 rame) se vinde cu 450 RON. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Oferta e valabila pana in MAI. Oferta 2 - Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 500 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tienere de Schimb Linisitit (SL) 2016. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Bio Stup si rama claditoare in actiune. Ne uitam rapid si la gradul de infestare cu varoza

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV
Acesta este un film care arata ca arhitectura Bio Stup functioneaza la parametrii ganditi de mine. Am pornit si mi-am dotat un pavilion cu 60 de Bio Stupi(varianta de vagon) cu un an inainte de a finaliza versiunea pe vatra. In acest fel am vazut ca rama claditoare functioneaza din plin si am iernat cu 2 familii intr-un stup. In primavara am unificat aceste 2 familii(regina cea mai slaba ducand-o in alta parte) iar ce a rezultat este o minune de familie, superpopulata si gata de actiune. In acest film vom analiza si gradul de infestare cu varoza (varoa) la o familie care a umplut rama claditoare / capcana. Tot acum explicam putin si mecanismul de actiune al varozei apicole. Nu am facut nici un tratament medicamentos pana acum. Merg doar pe tratamentul natural oferit de Bio Stup. Dezavantajul pornirii cu cei 60 de stupi(varianta pavilion) a fost ca toate imbunatatirile ulterioare aduse versiunii pe vatra nu le-am avut la indemana. Acum muncim sa le introducem si acestei variante(fundul multifunctional, diafragmele cu ochiuri, etc). La inceputul acestui film discut impreuna cu uceniicii mei despre un caz pe care ei l-au intalnit lucrand zilele acestea la o familie de albine. Filmat pe 31 Mai 2011.


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna seara domnule profesor!
Felicitari pentru tot ce faceti!
Va adresez rugamintea de a prezenta si o marcare de regine.
Cu admiratie si respect deosebit,
Nic
Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Anonim spunea...

Va saluta AUREL, un apicultor incepator din Caras Severin care va urmareste pe acest blog de aproape un an si pot spune ca astept sa postati cu deosebita placere fiecare film facut de dunneavoastra, pot spune chiar ca sunt un fan inrait al dv. si mai pot spune ca am invatat apicultura mai mult de la dv. decat de la cursul de apicultura pe care recent l-am absolvit. Am vazut intr-un film anterior ca intentionati sa plecati in pastoral si de aici mi-a venit idea ca ar fi deosebit de util daca ati reusi sa ne aratati si toate demersurile ce rezulta de aici, adica pregatirea familiilor de albine, drumul care uneori poate fi cu peripetii, stabilirea stupinei, etc, pentru ca, cred eu, ar fi foarte interesant si am avea multe de invatat mai ales noi, invataceii, care nu stim ce implica un pastoral si care, poate, dupa cativa ani uni dintre noi o sa trecem prin asa ceva.
Cu stima si respect pentru Dv. si munca pe care o faceti, AUREL, CARAS SEVERIN.

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU