Apicultura pentru incepatori si avansati, pe scurt, apicultura online pentru toti Acest blog se doreste a fi o resursa de video apicultura practica, pentru toti cei care indragesc aceasta straveche indeletnicire. Veti descoperi numeroase probleme si situatii inedite cu care m-am confruntat din Februarie 2010, de cand am inceput acest blog. In unele filme am avut si ucenici luati de la zero care mi-au oferit prilejul de a explica pe intelesul tuturor cate ceva din tainele stuparitului.
ANUNT 2019:
Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati.
Aici gasiti un film cu o prezentare
Acesta este un film care arata ca arhitectura Bio Stup functioneaza la parametrii ganditi de mine. Am pornit si mi-am dotat un pavilion cu 60 de Bio Stupi(varianta de vagon) cu un an inainte de a finaliza versiunea pe vatra. In acest fel am vazut ca rama claditoare functioneaza din plin si am iernat cu 2 familii intr-un stup. In primavara am unificat aceste 2 familii(regina cea mai slaba ducand-o in alta parte) iar ce a rezultat este o minune de familie, superpopulata si gata de actiune. In acest film vom analiza si gradul de infestare cu varoza (varoa) la o familie care a umplut rama claditoare / capcana. Tot acum explicam putin si mecanismul de actiune al varozei apicole. Nu am facut nici un tratament medicamentos pana acum. Merg doar pe tratamentul natural oferit de Bio Stup. Dezavantajul pornirii cu cei 60 de stupi(varianta pavilion) a fost ca toate imbunatatirile ulterioare aduse versiunii pe vatra nu le-am avut la indemana. Acum muncim sa le introducem si acestei variante(fundul multifunctional, diafragmele cu ochiuri, etc). La inceputul acestui film discut impreuna cu uceniicii mei despre un caz pe care ei l-au intalnit lucrand zilele acestea la o familie de albine. Filmat pe 31 Mai 2011.
2 comentarii:
Anonim
spunea...
Buna seara domnule profesor! Felicitari pentru tot ce faceti! Va adresez rugamintea de a prezenta si o marcare de regine. Cu admiratie si respect deosebit, Nic Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Va saluta AUREL, un apicultor incepator din Caras Severin care va urmareste pe acest blog de aproape un an si pot spune ca astept sa postati cu deosebita placere fiecare film facut de dunneavoastra, pot spune chiar ca sunt un fan inrait al dv. si mai pot spune ca am invatat apicultura mai mult de la dv. decat de la cursul de apicultura pe care recent l-am absolvit. Am vazut intr-un film anterior ca intentionati sa plecati in pastoral si de aici mi-a venit idea ca ar fi deosebit de util daca ati reusi sa ne aratati si toate demersurile ce rezulta de aici, adica pregatirea familiilor de albine, drumul care uneori poate fi cu peripetii, stabilirea stupinei, etc, pentru ca, cred eu, ar fi foarte interesant si am avea multe de invatat mai ales noi, invataceii, care nu stim ce implica un pastoral si care, poate, dupa cativa ani uni dintre noi o sa trecem prin asa ceva. Cu stima si respect pentru Dv. si munca pe care o faceti, AUREL, CARAS SEVERIN.
2 comentarii:
Buna seara domnule profesor!
Felicitari pentru tot ce faceti!
Va adresez rugamintea de a prezenta si o marcare de regine.
Cu admiratie si respect deosebit,
Nic
Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Va saluta AUREL, un apicultor incepator din Caras Severin care va urmareste pe acest blog de aproape un an si pot spune ca astept sa postati cu deosebita placere fiecare film facut de dunneavoastra, pot spune chiar ca sunt un fan inrait al dv. si mai pot spune ca am invatat apicultura mai mult de la dv. decat de la cursul de apicultura pe care recent l-am absolvit. Am vazut intr-un film anterior ca intentionati sa plecati in pastoral si de aici mi-a venit idea ca ar fi deosebit de util daca ati reusi sa ne aratati si toate demersurile ce rezulta de aici, adica pregatirea familiilor de albine, drumul care uneori poate fi cu peripetii, stabilirea stupinei, etc, pentru ca, cred eu, ar fi foarte interesant si am avea multe de invatat mai ales noi, invataceii, care nu stim ce implica un pastoral si care, poate, dupa cativa ani uni dintre noi o sa trecem prin asa ceva.
Cu stima si respect pentru Dv. si munca pe care o faceti, AUREL, CARAS SEVERIN.
Trimiteți un comentariu
Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU