ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Performantele Biostupului in practica - lucrari la stupina - 19 Iulie 2013 video apicultura

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Un film despre performantele BioStupului - versiunea stationara. Folosirea sistemului natural de aspirare a varroa destructor, despre care am discutat in filmele anterioare, sistem care functioneaza folosind puietul de albina dupa ce interesul pentru cresterea tantorilor a disparut. Colectorul Intern de polen la lucru min 41:50

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Un comentariu:

Ioan Olaru spunea...

Buna ziua iata nu am mai postat de o vreme pe acest blog iar dupa ce am vazut acest film mam gandit ca este putim cam complicat , mai ales anumite lucrari si voi comenta totul in parte fara a contrazice anumite lucruri doar a le inbunatati, deci sa incepem.

Iernarea 6 in 1 , parerea mea este ca nu are rost sa ne chinuim cu caturile mai ales ca putem folosi un corp de stup , bio stup care are si urdinise si fund antivaroua iar in caz de nevoie putem uniformiza mirosul la toate cele 6 famili prin sita antivaroua dand la oparte fundul , astfel putem colecta si polen fara nici o problema , singura problema ar fi nevoia sotiei de a ajuta la mutarea parti superioare , pentru a umbla in corpul de jos, dar totusi as prefera astfel decat cu caturile modificate mai ales ca tot rame intregi ar trebui folosite. Deci optez pentru folosirea unui corp de stup deci e mai simplu iar caturile sa aiba in continuare rolul de cat.

Trecem la urmatoarea problema si anume polenul sau pastura, de stie din ani 60 ca pastura nu poate fi inlocuita dar se pot face rezerve importante de pastura care mutate in magaziile de miere sunt capacite si astfel pot fi depozitate , polenul cules de albina si depozitat in celule unde apoi trece prin niste procese chimice , nici un inlocuitor nu poate sal inlocuiasca fiind de pana la 9 ori mai nutritiv decat orice inlocuitor , deci polenul il colectam mai mult pentru valorificarea sa economica.
Colectarea sa nu este indicata pe tot parcursul zilei , el se colecteaza dupa studiile facute inte orele 6-11 dimineata si 16 -20 dupamasa intre clelelalte ore albina va trebui sasi faca rezervele cu care creste puietul iar apilukul sa fie doar stimulent.
Venitul este putin eronat ,numai anumite famili pot ajunge la 1 kg de polen pe zi dar in schimb vor cosuma turtele apiluk , care au si ele un pret, iar daca optam sa procedam astfel albina neavand pastura vor trai mai putin , hrana cu pastura fiind vitala pentru puietul nascut prelugindui viata deci nu ar fi indicat sa luam tot polenu si sa ne bazam pe o hrana mai mult stimulativa care nu are cum sa inlocuiasca hrana naturala chiar daca contine polen, deci raman la colectarea de polen doar pentru comercializare, iar pastura ar trebui sa fie baza in hrana proteica a albinei, va salut si numai bine Olaru Ioan.

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU