Arhitectura Bio Stup permite acomodarea rapida si nestresanta a matcilor

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Dragilor imi propun sa demonstrez in practica cum arhitectura Bio Stup pe vatra, in special versiunea 4 construita de Viorel din Radauti, permite acomodarea rapida si nestresanta a matcilor, spatiul ramei claditoare jucand rolul unei custi de dimensiunea unei rame. Ultima versiune are in plus 2 ochiuri de sita pe diafragma de pe grila, facilitand acest procedeu de acomodare pentru toate familiile pe care Bio Stupul le gazduieste. Suntem intr-un scenariu in care folosesc acesti Bio Stupi pentru a imperechia regine. Asta nu inseamna ca destinatia Bio Stupului este cumva schimbata. In productie, Bio Stupul ar gazdui o familie mai mare in corpul principal si una mai mica in buzunarul atasat. Este un stup extrem de flexibil care poate fi folosit in diferite scenarii din apicultura. Prin filmele mele, eu incerc sa demonstrez concret aceste aspecte. Urmeaza sa vedem in lunile viitoare si comportarea sa pe timpul iernii precum si iesirea in primavara. Filmat pe 5 Septembrie 2011.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

3 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari domnule profesor pentru tot ce ati realizat, atat prin manualul video cat si prin stupul inventat de dvs. Numele meu este Eduard si sunt la inceputul apiculturii,am vizionat toate filmele postate de dvs si pot afirma ca sunt pregatit pentru a incepe aceasta frumoasa meserie: apicultura.
Cu toate acestea in fimul de mai sus ati introdus doua rame cu albine ale unei matci langa alte doua rame din alt stup (alta albina - alt miros), cum de rezista cele 4 rame fara sa se omoare albina avand in vedere ca nu exista cules? Astept cu nerabdare un raspuns si noi filme cu expandarea cuibului in primavara. Cu stima. Eduard

Anonim spunea...

ma numesc butucaru marian si tin la fel ca si multi alti sa va felicit pentru toate realizarile dumneavoastra sunteti un adevarat pionier in apicultura felicitari si va multumesc pentru toata munca dumneavostra care cred ca sta la baza turor apicultorilor incepatori si pentru ceilalti,sunt din onesti si poate am sa reusesc sa va intalnesc daca da domnul sa reusesc sa incep si eu cu albine.doamne ajuta si multa sanatate.cu respect.

Anonim spunea...

ori ce meserie are secretele ei dar apicultura este o meserie foarte laborioasa si inovatoare felicitari domnului profesor ursu si lui viorel Va multumim

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU