ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati roiuri de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2017 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Un roi cu matca tanara pe 5 rame pline de puiet capcit se vinde cu 350 RON daca veniti cu lada dumneavoastra sau 300 RON daca il cumparati impahetat in Biostup. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 400 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tinere de Schimb Linisitit (SL) 2017. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape perfect in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari pentru ca are aerisire excelenta. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Inmultitorul este o sursa de rame aspirator pentru captarea naturala a varroa la Bio Stup

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Rama capcana incepe captarea naturala a varroa destructor dupa ce in familia de baza exista o anumita densitate a albinelor. Asta inseamna ca familiile mai slabe nu au aceeasi sansa a tratamentului natural. Pentru aceste familii si pentru perioada in care rama capcana isi pierde rolul deoarece familia de baza nu mai este interesata de cresterea trantorilor, am gasit urmatoarea solutie: In locul ramei capcana, vom folosi o rama ouata uniform (larvele sa atinga aproape simultan ziua a 9-a) pe care am numit-o rama aspirator si care ne este furnizata usor de Inmultitor sau orice alta familie de albine cu o matca valoroasa. Femelele de varroa din familia de baza vor fi absorbite de rama aspirator, pe care dupa capacire, o putem culege si in locul ei sa aducem alta rama aspirator. Toate ramele capacite vor fi puse intr-o noua lada inainte de ecluzionare (in ziua a 17-a, a 18-a). Folosind rame aspirator cu puiet de albina pe care apoi le deparazitam separat, putem aplica cu success procesul de captare naturala a varroa destructor - varoza albinelor. Filmat pe 1 Iulie 2013.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU