ANUNT 2017: MARI REDUCERI: Din cauza unor probleme personale sunt nevoit sa-mi restrang stupina si aceasta ar fi o ocazie unica pentru cei intersati de apicultura. Asa ca daca doriti sa cumparati familii de albine cu tot cu miere in ele, cu matci tinere si rame cu puiet sau utilaj apicol de tot felul (lazi, rame goale sau cu faguri, etc) la preturi FOARTE ATRACTIVE, va rog sa ma sunati la 0722.786.515. Aici gasiti un film cu preturi orientative si prezentare
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi (2016 - 15 RON/KG | 2017 - 25 RON/KG) ambalata in bidoane de 6L sau 5L precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Inmultitorul este o sursa de rame aspirator pentru captarea naturala a varroa la Bio Stup

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Rama capcana incepe captarea naturala a varroa destructor dupa ce in familia de baza exista o anumita densitate a albinelor. Asta inseamna ca familiile mai slabe nu au aceeasi sansa a tratamentului natural. Pentru aceste familii si pentru perioada in care rama capcana isi pierde rolul deoarece familia de baza nu mai este interesata de cresterea trantorilor, am gasit urmatoarea solutie: In locul ramei capcana, vom folosi o rama ouata uniform (larvele sa atinga aproape simultan ziua a 9-a) pe care am numit-o rama aspirator si care ne este furnizata usor de Inmultitor sau orice alta familie de albine cu o matca valoroasa. Femelele de varroa din familia de baza vor fi absorbite de rama aspirator, pe care dupa capacire, o putem culege si in locul ei sa aducem alta rama aspirator. Toate ramele capacite vor fi puse intr-o noua lada inainte de ecluzionare (in ziua a 17-a, a 18-a). Folosind rame aspirator cu puiet de albina pe care apoi le deparazitam separat, putem aplica cu success procesul de captare naturala a varroa destructor - varoza albinelor. Filmat pe 1 Iulie 2013.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU