ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Apicultura - Pregatirea familiei de albine pentru iernat si sfaturi utile pentru primavara

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Sfaturi practice de organizare a cuibului pentru iernat in situatia de pat cald sau pat rece la un stup obisnuit. In cazul de fata, acest stup obisnuit este simulat de un Bio Stup - pentru ca permite si un iernat 2 in 1 pentru familii de albine mai mari. Tot in acest film putem vedea concret si organizarea pentru iernat la Bio Stup cu 3 familii (iernatul 3 in 1) si vorbim si despre despachetatul din primavara facut intr-un mod cat mai performant. Pregatirea albinelor pentru iarna, impachetarea stupilor pentru iarna, impachetarea stupilor, pregatirea stupilor pentru iernat, iernatul albinelor, apicultura pentru incepatori, lucrari de toamna in stupina. Filmat pe 25 Octombrie 2011.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

4 comentarii:

RADOI DANILA ILIE spunea...

TOTA STIMA PT.DL.PROF.URSU SI PT. INOVATIA FACUTA,MI-AM TRANSFORMAT STUPII DE 20 RAME IN TIPUL DE STUP INVENTAT DE DUMNEALUI SUNT F.F. MULTUMIT,D-ZEU SA VA DEA PUTERE DE MUNCA,AVETI UN HAR PEDAGOGIC DE INVIDIAT

Anonim spunea...

NUMAI CUVINTE DE LAUDA PENTRU CEEA CE FACETI.TOTUSI, PENTU APICULTORII INCEPATORI,VA ROG SA TRANSPUNE-TI RIGOAREA MATEMATICII SI IN EXPRIMARE,TERMINAND FRAZELE INCEPUTE.IN MODUL ACESTA, CHIAR DACA SE REPETA UNELE LUCRURI,ELE SE FIXEAZA MAI BINE IN MINTEA ASCULTATORULUI. EXEMPLU:TOAMNA SE FOLOSESTE SIROP 2 IN 1 , IAR PRIMAVARA 1 IN 1, ADICA O PARTE ZAHAR SI O PARTE ..." ASAA". NUMITI-L PE ACEL "ASAA". CHIAR DACA UNII MA VOR PRIVI CA PE UN CARCOTAS,STIU SIGUR CA DOMNUL PROFESOR NU O VA FACE,VAZAND IN COMENTARIUL MEU DOAR O UMILA CONTRIBUTIE LA CRESTEREA CALITATII SI VALORII VIDEOMANUALULUI. CU RESPECT PENTRU DOMNUL PROFESOR SI VIZITATORI, GHEORGHE

Ioan Olaru spunea...

Buna seara,santem an octombrie o luna an care trebuie sa fim cat mai vigilenti privind organizarea cuibului de albine ,azi noapte a dat prima bruma din acest an.
Am primul an an care voi organiza o familie de albine pentru iernat,bineanteles va fii organizat an biostup,iar toate cunostiintele despre albine le am din aceste fimulete si pachetele de DVD ,cele 4 volume de apicultura de la domnul profesor.
Am anceput,aceasta meserie din pur si simplu stupului inventat de domnul profesor.
Tot timpul ma gandeam cu catva ani anainte cum sa angrijesc albine oferindule un confort cat mai bun , ca sa nu le vad an situatii suferindule si sa poata lucra an asa fel cat sa am si eu parte cu(RASPLATA ALBINEI PENTRU MUNCA MEA) sa nu fortez limita si sa ma lacomesc la darul ei si a o distruge.
Navigand pe net cautand un stup pentru idea mea , am gasit tot felul de modele , care mai de care./
An final am ajuns la (***BIO STUP***)
Bineanteles mam si oprit imediat la acest model ,nici nu aveam albine am achizitionat stupii si aveam o data limita (15 iunie) pentru a cumpara niste roi,este data la care ai sub control toata evolutia roiului de a o duce cu bine pana an primavara urmatoare,dar cu acest stup poti duce si roi mai tarzii.
Erau pe 3 rame cu cateva albine ceva puiet si matciile an bigudiuri.
Azi acei roi dupa 3 luni ai am pe 7 si 6 rame,pentru iernat vor fii cu o rama mai putin.
Am ajuns an acest stadiu doar acestui om minunat care a decis sa anvete tot pamantul sa anvete cum sa angrijeasca aceste vietati ale naturii.
Dar din pacate aceasta lume an care traim e orbita de bani,bani si iara bani,uitand sa mai traiasca si sa se bucure de viata care pana la urma este limitata.
Albina este data pe pamant decatre Dumnezeu sai arate omului ciclul vietii,si cum ar trebui sa traiasca.
Albina traieste maxim 45 de zile iar regina poate ajunge pana la 8 ani.
Omul ; speranta de viata 80 ani si stiti care e diferenta ,diferenta este ca omul traieste de 800 de ori mai mult ca o albina si de 100 de ori decat o regina.
Asta este matematic fiindca omul are defecte ,uitand de Dumnezeu ancalcand legile sfinte,facand rau doar sa vada pe altul suferind,uitand ca antro zi va fi la randul lui pedepsit.
***CEI CARE CAD SE VOR RIDICA MAI PUTERNICI
DUPA ORICE ZII ANORATA RASARE SI SOARELE
DUPA TRISTETE VIN SI BUCURII
DACA GRSIM ,VOM REVENII***
(OLARU IOAN & ELENA) Ioan din COVASNA numai bine.

Unknown spunea...

Domnul mustata inteleasa ceva pana la urma?e de groaza ,

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU