"Noua tehnologiie apicolă în contextul eco-economic şi bio-economic având la bază BioStupul” din perspectiva "BIOIONICĂ" - cursuri pentru cercetatori postdoctoranzi

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV


 
Stimate Domnule Profesor Ioan URSU

            În urma întâlniri noastre plăcute şi fructuase din ziua de sâmbătă 12 ianuarie 2013, de la sediul Centrului de Studii şi Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică „Acad.David Davidescu”, din cadrul Institutului Naţional de Cercetări Economice Acad. Costin C. Kiriţescu, al Academiei Române din Bucureşti, Str. Calea 13 Septembrie nr.13, sectorul 5, avute în prezenţa mai multor colegi şi a Domnului Prof.univ.dr.Alexandru T BOGDAN m.c. al Academiei Române, Director al Centrului şi Manager al Şcolii Postdoctorale Proiect I.D. 63258, noi cei de faţă am fost plăcut impresionaţi de invenţia dumneavoastră „BIOSTUP - IOAN URSU”. Acest stup este în mod real o contribuţie deosebită la dezvoltarea apiculturii românesti,  drept pentru care sincer vă felicităm.
 Conducerea Şcolii Postdoctorale vă invită ca începând cu seria a IV-a de cercetători postdoctoranzi, să predaţi în cadrul acestei şcolii, „Noua tehnologiie apicolă în contextul eco-economic şi bio-economic având la bază BioStupul” din perspectiva „BIOIONICĂ”.
Aceste cursui trebuie să aibă în vedere tradiţia istorică a apicultirii româneşti, importanţa acesteia pentru agricultură  şi sănătatea omului, să fundamenteze din punct de vedere ştiinţific şi practic activităţile corecte pe care un apicultor trebuie să le efectueze în stupină pe parcursul unui an apicol, având cunoştiinţă de triada:
- casă (BIOSTUPUL – desctriere cu toate avantajele lui);
- masă (Baza meliferă- descriere etc.);
- rasă (Apis melifera cu particularităţile ei din Munţii Carpaţi)
Cursurile vor începe la o dată pe care o vom stabili de comun acord, atunci dumneavoastră veţi aduce  pentru cursanţi contracost DVD-uri şi diferite Pliante  şi un BioStup, pentru aprofundarea şi însuşirea cât mai corectă şi completă a acesteia tehnologii.

Ne propunem ca împreună prin Scoala Postdoctorală să:
1.     Înfinţarea şi înregistrarea Asociaţiei BioStup (A.B.S.);
2.     Omologarea BioStupului;
3.     Certificarea cunoştiinţelor şi abilităţilor, în prevenirea, diagnosticarea şi tratarea bolilor albinelor;
4.     Elaborarea de  propuneri legislative, amendamente la Legea Apiculturii nr. 131/2010 ,  precum şi acordarea de facilităţi şi subvanţii apicultorilor, care să încurajeze promovarea şi folosirea „Noii  tehnologii apicolă având la bază BioStupul”;
5.     Elaborarea de  proiecte  care să atragă fonduri europene la nivel regional, naţionale şi transnaţional prin care  să se promoveze „Noua tehnologiie apicolă în contextul eco-economic şi bio-economic având la bază BioStupul” din perspectiva „BIOIONICĂ”.

Cu speranţa că veţi da curs solicitări noastre, aşa cum de altfel eu m-am convins şi în urma celorlalte întâlniri ulterioare acesteia, în care am căzut de comun acord pe aceste subiecte, vă dorim sănătate şi fiind la începit de an LA MULŢI ANI!

Cu stimă şi respect!
Dr. med.vet. C.S.II George Florea TOBĂ
Responsabil Seria a IV-a a S.P.D.

Bucureşti, sâmbătă 26 ianuarie 2013-01-26

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU