ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati roiuri de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2017 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Un roi cu matca tanara pe 5 rame pline de puiet capcit se vinde cu 350 RON daca veniti cu lada dumneavoastra sau 300 RON daca il cumparati impahetat in Biostup. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 400 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tinere de Schimb Linisitit (SL) 2017. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape perfect in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari pentru ca are aerisire excelenta. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

La furtisag, pt. a patrunde intr-o familie, albina hoata se da drept albina cercetasa?

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Suntem pe 16 Octombrie 2014 la stupina si as vrea sa va prezint o situatie interesanta. Se pare ca la furtisag, pentru a patrunde intr-o familie de albine, albina hoata se da drept albina cercetasa? In interiorul familiei vedem multe albine care danseaza ca si cum ar fi gasit o sursa de nectar si incerca sa le comunice pozitia si celorlate. Suntem in perioada in care culestul e taiat complet si acest fenomen nu se vede si la alte familii din apropiere. Singura explicatie pe care o gasesc este o simulare comportamentala pentru a putea fura. Minte si dezinformeaza ca sa poata sa intre si sa fure. Solutia este sa strangem bine rampa de zbor la cel mult 2 albine.

Versiunea acestui film pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

2 comentarii:

Ioan Olaru spunea...

Acel stup nu este victima unui furtisag , chiar el este atacatorul adica hotul , acea familie a gasit undeva o familie mai slabuta si il ataca astfel apar albinele care danseaza pe rame indicand locul cu pricina.

cristi spunea...

Va salut domnul Ioan. Am discutat si cu tata si i-am spus ca ce ati scris mai sus si imi spunea ca stupul pe afara prezenta toate indiciile cum ca ar fi fost atacat: albina bazaia pe dupa stup cautand sa intre, la urdinis se paruiau si de aici intervine aceasta ciudatenie.

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU