ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati familii de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2016 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Oferta 1 - O familie cu matca tanara pe 6 rame pline de puiet capcit si 2 rama cu hrana (total 8 rame) se vinde cu 450 RON. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Oferta e valabila pana in MAI. Oferta 2 - Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 500 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tienere de Schimb Linisitit (SL) 2016. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Biostupul folosit ca inmultitor si imperecherea matcilor in roinite puse la etaj - Sfaturi apicultura

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV
Suntem pe 1 Iunie 2016 la stupina si va prezint procesul de selectie si imperechere al matcilor de schimb linistit de anul acesta, pe care le obtin la Biostup prin procedeul de incurajare al schimbului linistit pe care l-am prezentat in filmele mele anterioare. M-am gandit sa folosesc cateva roinite goale pe care le aveam in magazie si le-am pus la etaj, valorificand spatiul de deasupra stupilor principali. La min 16:38 observam o matca proaspat imperecheata, dintr-un nucleu pe 2 rame, obtinut in spatiul de dupa grila, pentru ca buzunarul de 6 rame la Biopstup poate fi impartit in 2 (un compartement pe 2 rame si altul pe 4). In acest fel, prin intermediul diafragmelor, un Biostup poate fi impartit in 5 zone distincte (3 in familia principala pe cate 4 rame) si 2 in buzunar (pe 2 si 4 rame). Este o lada extrem de flexibila si se adapteaza nevoilor apicultorului intr-o stupina. La min 20:10 descoperim o alta matca tanara imperecheata intr-un compartiment al biostupului. La min 22:50 va prezint o solutie foarte simpla de tensionare a sarmei pe ramele noi folosind o banala pioneza. La min 38:50 va prezint cum arata laptisorul de matca, pentru ca-l extrag din niste botci ce trebuie distruse pentru ca nucleul la care umblam este besmeticit si apoi incercam sa-l redresam cu o matca neimperecheata introdusa in cusca. La min 53:50 vizitam un alt nucleu si analizam ce gasim aici. Acest film este deosebit de util apicutorilor incepatori pentru ca explic absolut tot ce fac si prezint indiciile pe care le observ si cum pot fi interpretate. Descoperim impreuna cand o matca e imperecheata si cand nu este si multe alte secrete. Aceste filme sunt sustinute de voi si daca va sunt utile, as aprecia un Like, Share, Comment
Versiunea acestui film pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU