ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati familii de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2016 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Oferta 1 - O familie cu matca tanara pe 6 rame pline de puiet capcit si 2 rama cu hrana (total 8 rame) se vinde cu 450 RON. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Oferta e valabila pana in MAI. Oferta 2 - Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 500 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tienere de Schimb Linisitit (SL) 2016. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Inmultirea albinelor si captarea naturala a varroa destructor in rama capcana din Biostup

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV
Suntem pe 7 Iunie 2016 la stupina si de la min 5:00 vizitam un biostup impartit in 5 compartimente (4 pe 4 rame si 1 pe 2 rame). Matca de la nucleul pe 2 rame s-a imperecheat prima si am mutat-o intr-o alta familie unde aveam nevoie iar compartimentul alaturat l-am unificat usor folosind diafragma cu ochiuri. Acum am venit sa inspectam sa vedem ce s-a intamplat dupa unificare iar la min 24:15 vedem tanara matca. Roiul a pornit frumos si il ajutam cu o foaie. Inspectam in continuare si resul roiurilor si interpretez pentru voi toate indiciile pe care le observam impreuna. La un alt roi dam drumul la o tanara matca neimperecheata, pe care am tinut-o in cusca pentru a se acomoda si urmarim ce se intampla. Pentru a avea familii de albine puternice si gata sa culeaga rapid, trebuie sa ne ocupam de cresterea si selectia matcilor. Secretul productiilor mari de miere (atunci cand exista cules) consta in matci tinere si familii de albine sanatoase. Continuam inspectia si la un roi care se besmeticise si unde am incercat sa-i dam o matca neimperecheata. Observam si comentam impreuna comportamentul albinei. Analizam apoi o familie cu o matca tanara si viguroasa si vedem cata forta are ea in a tine sub control intrega familie. Constatam ca trebuie neaparat sa intervenim pentru a colecta puietul de trantor de pe rama capcana (pentru ca a inceput deja sa ecluzioneze) si facem si testul pentru a determina gradul de infestare cu varroa. Veti vedea ca am reusit sa prindem pe cale naturala cateva femele de varroa pe care le filmam si le distrugem. Datorita arhitecturii Biostupului, observati cat de usor se viziteaza rama claditoare din cuib, fara a fi nevoie sa ridicam caturile. Aceste filme sunt sustinute de voi si daca va sunt utile, as aprecia un Like, Share, Comment.
Versiunea acestui film pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU