ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

2 Mai 2019 - Extindem familia de albine din fata si in buzunarel iar rama capcana trece dupa grila

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Suntem pe 2 Mai 2019 la stupina, unde concomitent cu extinderea familiei de albine incepem si deparazitarea 100% naturala de varroa destructor pentru ca familia va creste puiet de trantor pe rama claditoare/capcana de sub hranitor. Doar la Biotup avem avantajul de a putea plasa aceasta rama perpendicular pe cuib, langa grila, iar matca are acces la aceasta rama de pe fiecare interval, ajutand-o foarte mult sa depuna ouale din care vor iesi trantorii. Vom ajuta si mai mult incorporarea ramei capcana daca punem in buzunar doua rame cu puiet din familia din fata, chiar langa rama claditoare. In felul acesta dam sentimentul ca hranitorul cu rama capcana face parte din integranta din cuib marind "productivitatea" de puiet de pe rama capcana si implicind captand mult mai multe femele de varroa. In perioada de expansiune a familiei de albine, femelele de varroa/varoza sunt preocupate sa se inmulteasca si ele, iar noi chiar acum intervenim si le distrugem, concomitent cu cresterea populatiei de albine. Initial pornim cu hranitorul dintr-o margine a familiei iar cand fagurelul a fost crescut, il plasam dupa grila pentru a-i spori eficienta. Daca printre dumneavoastra sunt doritori sa achizitioneze familii de albine sau biostupi gata populati, ii rog sa ma contacteze la 0722.786.515.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Un comentariu:

Antonio spunea...

Mult respect D le profesor,sunteti un apicultor modern,datorita vizionari materialelor video prezentate ,am devenit un apicultor ,am cumparat doua familii de albine in primavara, iar acum am 10 roiuri pe care le am format din cele doua familii prin metoda biostupului prezentat .Din doua cutii verticale pe 10 rame cu caturi am improvizat un stup bio si am introdus cele doua familii,va multumesc mult,la anul din cele 10 familii voi avea cel putin 60 roiuri plus miere de consum.

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU