Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI |
Cuprinsul acestui blog | sau Cautati in blog |
Urmariti-ma si pe Twitter
Follow1 @profulonline
|
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV |
Filmul prezentat in cele ce urmeaza nu a fost filmat cu camera profesionista iar din nefericire, aceasta camera de pe trepied a ramas fara baterie dupa o jumatate de ora. Partea practica care a urmat, se va gasi in Video Manualul Apicol - partea 2.
Partea 1 a Video manualului cu lucrarile practice din apicultura (Scoala de Apicultura) se gaseste aici.
Dupa cum se stie, anul apicol incepe la 1 August. De felul in care reusim sa pregatim acest an, depinde iernatul in conditii bune si implicit debutul din primavara. In acest film vorbesc despre avantajele si dezavantajele stuparitului pastoral vs stationar, despre eventualele greseli care se pot face in exploatarea Bio Stupului si felul in care se pot evita ele si despre un mic proiect in care Bio Stupul poate fi folosit pentru cresterea si imperecheriea matcilor de calitate pentru a fi comercializate in primavara. Bio Stupul stationar poate fi folosit cu mult succes si in aceasta directie, impreuna cu obtinerea unor produse apicole de calitate. Filmat pe 27 Iulie 2011.
4 comentarii:
Bună ziua,
Mă numesc Ciungan Marius, sunt din Bihor, email ciungan.marius@gmail.com și urmăresc cu interes filmele și explicațiile dvs referitor la noul model de stup inventat de dvs. Am și eu o nelămurire legată de iernarea 3 în 1. Întrebarea mea este legată strict de cele 2 familii din compartimentul mare (pentru familia din buzunărel lucrurile sunt clare). Întrebarea este următoarea: cum au acces la un hrănitor pus în locul ramei clăditoare (în buzunărel) cele două familii din compartimentul mare fără ca mătcile acestor familii să se întâlnească??
Eu văd două situații:
1. Dacă prima diafragmă e pusă atunci o familie va vedea hrănitorul prin ochiul cu sită, iar cealaltă familie prin ochiul cu gratie Hanemann , în acest caz fiind necesară introducerea unui hrănitor și în prima familie.
2. Dacă prima diafragmă este scoasă atunci ambele familii au acces la hrănitor dar cu posibilitatea ca mătcile celor două familii să se întâlnească.
Vă rog să mă ajutați la clarificarea acestui aspect.
Cu stimă și multe felicitări pentru inventarea noului model de stup,
Ciungan Marius
Buna ziua Marius,
Iti raspunde Cristi, baiatul prof Ursu.
Raspunsul e urmatorul:
Din filmele de prezentare a Bio Stupului, o sa vezi ca pe grila se plaseaza o diafragma cu ochiuri Hanemman. Aceasta diafragma are exact rolul de a proteja matcile din cele 2 familii din compartimentul mare. Buzunarul este separat de o diafragma cu un ochi Haneman si un ochi de plasa. Deci toate cele 3 familii au acces la un singur hranitor sau rama hranitoare fara a exista posibilitatea ca matcile sa se intalneasca.
multumesc,
--
Cristi
Bună ziua,
mulțumesc mult pentru răspunsul prompt. Am înțeles acum cum e rezolvată problema cu diafragmele.
Aș face și o sugestie. Poate că ar fi util să prezentați un filmuleț și cu ceea ce trebuie să avem la îndemână și cum putem acorda primul ajutor în stupină în cazul în care este înțepată o persoană alergică. Am mai căutat pe net dar sunt destul de puține informații în această direcție.
Vă doresc multă sănătate și putere de muncă.
Doamne ajută!
Un film interesant care arata utilitatea acestor diafragme este si urmatorul:
"Arhitectura Bio Stup permite acomodarea rapida si nestresanta a matcilor"
http://feedproxy.google.com/~r/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515/~3/wNNsN6TedIY/arhitectura-bio-stup-permite-acomodarea.html
--
cristi
Trimiteți un comentariu
Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU