Apiluk - hrana pentru albine si rama din antecamera produc surprize placute

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Zilele acestea am mai ajuns pe la stupina si am facut un mic filmulet cu evolutia albinelor in primavara. Apiluk - hrana pentru albine provine de aici: www.apiluk.ro

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Un comentariu:

Ioan Olaru spunea...

Bună seara , aș vrea să adaug ceva pentru situațiile în care este nevoie să iernați în adăposturi , adăposturile în care iernați trebuie neapărat să aibă sursă de lumină naturală , de exemplu ferestre ca stupii să fie permanent în bătaia luminii naturale altfel ați putea pierde chiar și toată stupina.
Iată și motivele :
În caz că nu aveți aceste ccondiții albina sau matca nu sesizează începutul de lungire a zilei iar acest fapt duce ca matca să nu înceapă ponta , chiar dacă acest lucru ar trebui să înceapă cel târziu în februarie , în caz că scoateți stupii la lumină la începutul luni martie , reginele sesizează lumina și intră rapid în pontă dar problema este că albina bîtrână sau cea de toamnă începe să moară , iar noile larve sau puietul nu mai poate fii crescut fiindcă nu are de cine .
La stupii prezentați mai sus de domnul profesor vedeți uni sunt dezvoltați foarte bine iar alții mai puțin , probabil cei care sunt dezvoltați au avut favoarea de a sta în fața unei ferestre și înbăiați în lumină naturală.
Aștept și alte păreri la aceste detalii , am ajuns la această concluzie după ce un apicultor cu 100 de familii medi puse la adăpost fără nici un fel de lumină a ieșit din iarnă cu 50 , respectivu avea planuri mari iar acum sa dezamăgit cu totul , voia chiar să plece în pastoral dar a rămas cu foarte puțină albină , chiar și cele care au trecut de iarnă sunt pe 2 sau 3 rame și asta nu pline cu albine.
Numai bine și aveți grije de voi și studiați viața albinelor , nu luați decizi până nu sunteți sigur de decizia respectivă , numai bine Ioan Olaru .
www.albina-online.blogspot.com

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU