ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati roiuri de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2017 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Un roi cu matca tanara pe 5 rame pline de puiet capcit se vinde cu 350 RON daca veniti cu lada dumneavoastra sau 300 RON daca il cumparati impahetat in Biostup. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 400 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tinere de Schimb Linisitit (SL) 2017. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape perfect in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari pentru ca are aerisire excelenta. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Deparazitarea se imbina cu inmultirea albinelor - Observam un posibil atac de varroa la inmultitor, dupa cum era de asteptat

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Suntem pe 19 Iulie 2014 la stupina si observam cum arata un atac de varroa la un nucleu din stupul inmultitor. Acest lucru era de asteptat sa se intample cata vreme ramele din stupul inmultitor (cu puiet de albina capacit si cu varroa prinsa in capcana) au fost recoltate din Bio Stupi. In acest fel realizam deparazitarea naturala si tinem sub control infestarea cu varroa in Bio Stupi, pentru ca varroa a fost captata si eliminata prin intermediul acestor rame cu puiet de albina. Cand rama capcana din Bio Stupi inceteaza sa mai fie eficienta (puietul de trantor nu mai e crescut), se poate continua deparazitarea naturala si tinerea sub control a varroa in stupina, prin acest procedeu. Mai mult, arhitectura Bio Stupului permite ca matca sa ramana captiva pe o rama in locatia ramei claditoare (prin intermediul diafragmei cu Hanneman ramane in contact cu familia) si cum singura sursa de puiet va fi doar acolo, va capta eficient varroa din familia de albine. Matca e apoi eliberata in familie iar rama cu puiet si cu varroa prinsa in capcana este indepartata si impreuna cu alte rame poate suferi un tratament. Tratamentul medicamentos se poate face doar aici la Inmultitor, dupa ce albina a ecluzionat, iar ulterior, ramele pot fi marcate si topite pentru a elimina total influienta medicamentului.

UPDATE: Dupa ce am facut un tratament la inmultitor, nu am remarcat paduchi de varroa in sertar. Simptomele erau asemanatoare unui atac de varroa pe care l-am avutin urma cu cativa ani. In acest caz e posibil ca puietul sa fi fost racit.

Versiunea acestui film pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU