ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Video Manual Apicol: Avantajele in practica la noul tip de stup bio

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
In acest film prezentam stupina cu noul format de stupi bio si cateva din avantajele aduse de acest nou tip de stup.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

4 comentarii:

vali v. spunea...

Domnule profesor am si eu cateva intrebari...
1. In spatiile goale (acolo unde spuneti ca trebuie sa existe var nestins) nu se formeaza faguri?
2. Cum izolati sa de bine nucleul de stup in asa fel incat sa nu treaca albinele de la una la alta?
3. Pentru acesti stupi mai folositi varachetul pentru tratament...sau chiar ii o metoda care ne scuteste de anumite cheltuieli?

prof. Ioan URSU (Google: proful online) spunea...

Draga Vali,

Iata raspunsurile:

1. Nu se formeaza. Pana acum nu am gasit faguri formati aici si vorbesc de familii foarte puternice. Stupul este pe destul de incapator astfel incat albina nu-si pune probleme sa construiasca si acolo.

2. Exista o diafragma care desparte nucleul de resul stupului.

3. Tratamentul cu varachet este mult diminuat cu acest nou tip de stup. Eu il mai fac toamna inainte de iernat pentru o eficineta foarte mare dar in resul sezonului nu prea mai este nevoie. In timpul sezonului aplic strict metoda convenita: Elimin toate ramele din cuib ce contin celule in care se pot dezvolta trantori si pastrez doar rama oarba pe care o controlez strict. In aceste conditii, varoza este tinuta bine sub control.

Manole spunea...

Afirmati ca matca depune oua fecundate sau nefecundate in functie de marimea celulei ( se atinge cu perisorii abdominali sau nu de perete). Atunci cand depune oul fecundat in botca de ce se atinge ? Aceeasi intrebare pentru situatia cand apicultorul taie unul din piciorusele matcii : cum mai masoara matca distanta dintre peretii celulei "corect" ?

Manole spunea...

Spuneti ca matca depune oua fecundate sau nefecundate, in functie de marimea celulei, cu ajutorul perisorilor de pe abdomen . Cum depune atunci oua fecundate in botci, in celule MULT mai mari decat cele de trantori ? Aceeasi intrebare si pentru varianta cu masurarea distantei dintre peretii celulei cu picioarele din fata, stiind ca unii apicultori practica metoda taierii unuia din piciorusele din fata !Sanatate !

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU