ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Largirea cuibului, problema unei familii besmeticite, apicultura incepatori, lucrari de primavara

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Suntem spre sfarsitul lui Aprilie 2013 si am ajuns la Manastirea Tisa Silvestri de langa Bacau pentru a ajuta la lucrarile de primavara si pentru a face un film la prisaca cu "Bio Stupi - Ioan Ursu" a Manastirii. Iata pe scurt ce puteti urmari in acest film:
- Am prezentat lucrarile de largire a cuibului in functie de nivelul de dezvoltare a familiei de albine si pregatirea lor pentru productia de miere de salcam de anul acesta.
- Am rezolvat o problema a unei familii bezmeticite.
- Am beneficiat de ajutorul si prezenta unor apicultori incepatori care au dorit sa invete practic aceste lucrari.
Sper sa va fie de folos si dumneavoastra!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

6 comentarii:

Unknown spunea...

Buna ziua ma numesc Valentin sunt din Neamt as vrea sa va multumesc pentru amabilitatea dumneavoastra de a ne arata cate un filmulet si sa va marturisesc ca datorita dumneavoastra si eu vreau sa ma apuc de aceasta frumoasa meserie si as vrea sa va mai intreb daca mai aveti stupina din bacau pentru ca as vrea sa vin sa fac si eu putina practica deca se poate va multumesc

Unknown spunea...

Buna ziua ma numesc Valentin sunt din Neamt as vrea sa va multumesc pentru amabilitatea dumneavoastra de a ne arata cate un filmulet si sa va marturisesc ca datorita dumneavoastra si eu vreau sa ma apuc de aceasta frumoasa meserie si as vrea sa va mai intreb daca mai aveti stupina din bacau pentru ca as vrea sa vin sa fac si eu putina practica deca se poate va multumesc

Anonim spunea...

Valentin, te rog sa-l suni pe tata si sa discuti cu el.
--
cristi - Blog Admin

Stefan spunea...

Buna ziua,
Tot respectul pentru activitatea de promovare si munca dvs. de cercetare in ceea ce priveste biostupul dar cred ca pentru incepatori lectiile ar trebui facute pe stupi standard altfel nu o sa priceapa nimic. E foarte greu pentru un incepator sa inteleaga si teoria stupului bio 3 in 1 si principiile apiculturii. ii ametiti de tot si majoritatea renunta.
In alta ordine de idei, anul trecut si mai ales in iarna au murit o groaza de stupi din cauza stropirilor cu substante chimice a culturilor. Imprastierea de chimicale este la moda cum si nimeni nu-si pune problema consecintelor. Care este parerea dvs. si ce trebuie facut pentru a nu mai exista asemenea probleme.


Multumesc,

Stefan

Anonim spunea...

Buna ziua Stefan,

Tata citeste comentariile dar nu prea are timp sa raspunda in scris. Mai raspunde atunci cand face filme. Asa ca o sa incerc eu un raspuns:

BioStupul este un stup clasic care exploateaza mult mai eficient(datorita arhitecturii sale) rama claditoare sau capcana si permite cu usurinta accesul la ea(in productie) fara a ridica caturile. Din aceasta cauza el are avantaje nete(100% naturale) in lupta cu varroa, fata de un stup clasic. In rest nimic nu este prea diferit. Ahh ca unii folosesc custi pentru aclimatizarea noilor regine (in stupii clasici) iar acest model de stup foloseste cusca naturala formata in spatiul ramei claditoare (prin folosirea diafragmelor cu ochiuri de pe grila), nu este un lucru foarte complicat. Daca cineva doreste sa foloseasca in continuare custi de aclimatizare, nu are decat. Faptul ca aclimatizarea unei noi regine in BioStup se face fara a o stresa si direct de pe rama din care a fost introdusa, este un alt avantaj al acestui model. "Ameteala" de care vorbesti se manifesta in general la apicultorii care au o oarecare experienta pe stupii clasici si li se pare complicat(ametitor) un procedeu care usureaza in realitate munca. Depinde cum privesti lucrurile. Un apicultor incepator nu ar avea parte de asa ceva pentru ca invata direct cum sa lucreze cu acest model. Haranirea 3 in 1 si iernatul 3 in 1, la fel nu este ceva foarte complicat. Multi inteleg mai greu ca BioStupul nu este altceva decat un stup clasic mult eficientizat sau "tunat".

Referitor la folosirea substantelor chimice, a pesticidelor mai precis, am vazut zilele trecute ca s-a aprobat recent la nivelul Uniunii Europene renuntarea la niste pesticide extrem de daunatoare albinelor. Cand se va aplica si controla cu rigoare aceasta lege si in Romania, este o alta macare de peste. Pana atunci ne furam singuri caciula dand cu pesticide puternice si amenintand cu disparitia insecta care face polenizarea. :( Problema aceasta nu tine de stupari ci de cei care doresc sa-si polenizeze natural recoltele. Sa speram(fortati de UE) ca mergem intr-o directie cea buna...
--
cristi - Blog Admin

Anonim spunea...

Am gasit recent un articol extraordinar despre importanta hranirii stimulative a albinelor cu miere. Datorita intereselor economice, foarte putini apicultori isi hranesc albinele cu miere. Folosesc tot felul de substituienti care contribuie la slabirea sistemului imunitar. Nu uitati, mierea este si MEDICAMENT pentru albine.

Aici gasiti articolul tradus din Engleza in Romana de catre Google.

Aici este Articolul original in Engleza

cristi
--
Blog Admin

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU