Expandarea OBLIGATORIE din primavara la "Bio Stup - Ioan Ursu" cu care am iernat cu succes - stupina proprie

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Filmam pe 2 Mai 2013 la stupina proprie, sau ce mi-a mai ramas din ea dupa furtul facut in vara lui 2012 de catre Rotaru la halta Bujoreni undeva in apropiere de Barlad. Gasiti pe acest blog filmul agresiunii si toate detaliile acestui furt odios. Avem aici un Bio Stup cu care am iernat 2 in 1, fiecare familie fiind pe cate 2-3 rame de albine. In astfel de situatii (cu albina putina) e mai eficient de iernat 2 in 1. Iernatul 3 in 1 (pe care l-am practicat cu succes - vezi filmele respective - in iarna lui 2011-2012 la stupina mea inainte de a-mi fi furata) devine eficient de la 3-4 rame in sus. Bio Stupul este usor configurabil astfel incat sa permita iernatul 2 in 1 sau 3 in 1 de la caz la caz. Cele doua familii au iernat cu succes si usor usor le-am extins pana cand au ajuns acum fiecare pe cate 6-7 rame cu puiet. A venit acum vremea expandarii. Urmariti filmul pentru a vedea cum procedam. Cateva repere video din acest film:

min 07:20 - Matca acestei familii de albine pe care o mutam in noul stup. Am intrat in iarna cu 3 rame de albine aici si am iesit in primavara acum cu aproape 7 rame cu puiet folosind compactarea cuibului prin metoda ramei din anticamera si hranirea stimulativa cu turtele Apiluk.

min 28:55 - Familia de albine ramasa in stupul cu care am iernat, are aproape 6 rame cu puiet si aici vom continua sa largim usor usor cuibul iar la momentul oportun vom introduce grila si rama capcana (claditoare).

min 59:15 - Filmulet adiacent - cum se face expandarea fara a pierde albina calatoare.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU