ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati familii de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2016 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Oferta 1 - O familie cu matca tanara pe 6 rame pline de puiet capcit si 2 rama cu hrana (total 8 rame) se vinde cu 450 RON. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Oferta e valabila pana in MAI. Oferta 2 - Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 500 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tienere de Schimb Linisitit (SL) 2016. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Inmultirea albinelor - cum se produce schimbul linistit de matca

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV
Filmat pe 11 Mai 2013. Acest film ofera cateva sfaturi practice de inmultire a albinelor. Analizam o familie de albine care a inceput sa traga botci de schimb linistit si explicam ce inseamna acest lucru. Intarim aceasta familie cu niste puiet de albine aproape de ecluzionare, urmand sa vedem mai tarziu daca schimbul linistit de matca va mai continua. Venisem hotarat sa recoltez botca de schimb linisitit dar fiindca am intarit familia aceasta m-am razgandit, urmand sa mai analizez dupa un timp comportamentul in noua situatie. Tot acum explic de ce prefer matcile de schimb linistit fata de cele roitoare. De de la minutul 27:05 ne mutam la un stup ce contine 3 nuclee de imperechere pe care le analizam (mai multe detalii la reperele video de mai jos). De la min 46:45 ne mutam la o alta familie orfanizata (fara matca) si careia i-am dus o rama cu oua proaspete. Sa vedem ce s-a intamplat aici... Cateva repere video importante din acest film:
- min 04:20 - Observam matca de schimb linistit a acestei familii de albine.
- min 27:05 - Ne mutam la un nucleu la care eu cred ca botca a expirat si albinele sunt mai nelisitite (aici doream sa aduc botca de schimb linistit).
- min 34:35 - Analizam matca de la al doilea nucleu pentru a vedea daca s-a imperecheat. Cum ne dam seama? Urmariti si veti afla.
- min 36:35 - Analizam o botca ecluzionata de la al treilea nucleu de imperechere care prezinta o muscatura suspecta. Oare ce s-a intamplat?
- min 40:07 - Analizam niste botci de salvare. Cum ne dam seama?
- min 41:40 - Am gasit matca care a ecluzionat din botca de mai sus si care este foarte frumoasa dar neimperecheata. Cu aceasta informatie iata cum procedam in continuare.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU