ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati familii de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2016 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Oferta 1 - O familie cu matca tanara pe 6 rame pline de puiet capcit si 2 rama cu hrana (total 8 rame) se vinde cu 450 RON. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Oferta e valabila pana in MAI. Oferta 2 - Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 500 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tienere de Schimb Linisitit (SL) 2016. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Un apicultor pe stupi clasici a dorit sa vada performanta "Bio Stupului - Ioan Ursu" in practica

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV
Filmat pe 3 Mai 2013. Dimineata am filmat la stupina proprie (unde ati vazut si cateva familii pe 7 rame de puiet) iar acum filmam la stupina Manastirii Tisa Silvestri de langa Bacau. Beneficiem de prezenta domnului Petrea Marinica (apicultor din Tisa cu 100 de familii pe stupi clasici), care a dorit sa vada cu ochii lui performanta acestui model de stup in practica. Filmam la o familie de albine, prezentata in filmele anterioare, care a iernat cu succes in "Bio Stup - Ioan Ursu". Saptamana trecuta aceasta familie era pe 6 rame de puiet, am extins-o atunci cu 4 foi pe care acum le-a cladit in mai putin de 1 saptamana in aceasta perioada inaintea culesului de la salcam. Cateva repere video din acest film:
- min 14:05 - Observam matca sau regina foarte frumoasa a acestei familii de albine.
- min 23:14 - Cum recoltam polenul folosind colectorul intern si cum putem controla usor acest cules pentru a lasa o parte si familiei de albine. Detalii suplimentare despre colectorul intern puteti obtine urmarind si Colectorul intern de polen in practica la "Bio Stup - Ioan Ursu" sau "Prima colectare de polen 18 aprilie 2013" de pe blogul Albina Online.
- min 24:48 - Analizam o rama foaie PERFECTA lucrata de catre constructorul Viorel, pe care o folosim la largirea cuibului.
- min 34:30 - Discutie despre rama capcana (claditoare) cu care captam varroa (100% natural) si despre comportamentul acestui parazit devastator. ATENTIE: Rama capcana este ca o sabie cu doua taisuri. Folosita in mod corect ea colecteaza eficient varroa dar daca nu se ajunge la timp pentru a o extrage, ea se transforma in inmultitor de varroa. La stupii clasici, in special cand suntem in productie cu caturile montate, acest pericol de a ajunge tarziu la rama capcana este foarte mare si se desfasoara cu deranjul intregii familii de albine pentru ca presupune ridicarea caturilor. La Bio Stup se ajunge la rama claditoare rapid, frecvent si fara a ridica caturile (deranj minim al familiei de albine). Ridicam doar roinita atasata care acopera si rama capcana de varroa din familia principala.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua Donmule Profesor
De 2 ani urmaresc forumurile cu apicultura si am vizionat aproape tot despre albinuta,cu mare interes v-am urmarit si va felicit,ceva ma inteapa sa intru in breasla aceasta,s-ami dezvolt o stupina ,e foarte migaloasa si precisa activitatea de apicultor,dar nimeni nu spune pentru ce depune atat efort,cine colecteaza acesta miere la un pret rezonabil,inafara de regele mierii din prahova care are fabrica si contracte de export,cum valorificati miere la un pret bun ca piata ofera 1,5 euro/kg,un pret foarte mic .
Intentionez sa fac o achizitie serioasa de stupi si doresc sa ma contactati prin mail sau telefonic.
silvasrl@yahoo.com
Cu multumiri!
Liviu Vlad

Ioan Olaru spunea...

www.albina-online.blogspot.ro
Acest film confirma performanta stupului , rame cladite perfect intarirea familiei pana in culesul principal si culesul de polen , extirparea varoua , chiar si inmultirea , acest film este tot ce aveti nevoie daca nu aveti bariere financiare macar sal incercati , daca credeti ca domnul profesor nu arata decat singur atunci vizionati si pe blogul meu aceasi performante ale acestui stup , sau chiar putin mai diferit , dar aceasi technologie findca trebuie respectata la sange , experimentele lea facut domnul profesor pentru voi , respectatile si veti putea avea aceleasi rezultate , eu personal nu am avut niciodata o indoiala cu toate ca lam vazut pe acest om doar pe net sau in videomanuale neavand nici un habar despre albine acum am ajuns la stadiu in care am pornit inmultirea controlata , numai bine si vizionati filmele cu stupul bio , dar apucativa si practic fiindca altfel veti ramane doar cu uitatu si cu povesti de spus nepotilor IOAN OLARU.
www.albina-online.blogspot.ro

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU