ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati familii de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2016 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Oferta 1 - O familie cu matca tanara pe 6 rame pline de puiet capcit si 2 rama cu hrana (total 8 rame) se vinde cu 450 RON. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Oferta e valabila pana in MAI. Oferta 2 - Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 500 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tienere de Schimb Linisitit (SL) 2016. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Vizita la stupina si discutie cu apicultor incepator despre iernatul stupilor si analiza roilor

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV
Filmat pe 27 Februarie 2014. Impreuna cu Cornel, in acest film reusim o discutie utila si concreta pentru apicultorii incepatori pe marginea roilor care ierneaza in "Bio Stup - Ioan Ursu" sau orice alt tip de stup. Anul acesta am decis sa iernez in folie dubla - pentru usurinta hranirii si pastrarea caldurii, iar pentru a evita problema condensului pe peretii laterali, iernez cu 5 roi pe stup si in felul acesta nu mai am spatii goale. Datorita transparentei, iernatul cu folie ofera si avantajul unei inspectii rapide, fara a-i desface si deci fara a pierde caldura (lucru imposibil de obtinut cu alte impachetari - panza, hartie, etc). De la min 27:00 discutam si despre cum anume voi face prima expandare (estimez undeva pe la 15 Martie) (din 5 roi ajungem la 3 per stup). Pe masura ce se dezvolta, in pregatirea primului cules urmeaza si expandarea de la 3 la 1 familie per stup. Aceasta expandare de la 5 la 3 (insotita de compactarea din toamna 5 in 1) nu ar fi fost necesara daca familiile ar fi fost puternice si ar fi iernat pe cate 6 rame (3 in 1). Am hotarat sa muncesc mai mult anul acesta pentru a le asigura albinelor un confort termic absolut si a-i trece iarna pe toti. Primul cules trebuie sa ne gaseasca cu stupii complet expandati. Discutia cuprinde si sfaturi despre hranire, organizarea cuibului la albine, solutii la diferite probleme si multe alte avantaje oferite de acest model de stup.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU