ANUNT 2018: Biostupi cu 3 roi impachetati, matci imperecheate in 2018, pregatit pentru vanzare Mai multe detalii aici.

Proprietatile terapeutice ale polenului

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Are o mare valoare nutritiva datorita bogatiei de vitamine, minerale, lipide usor asimilabile, amionacizi esentiali din care o parte se gasesc liberi, nelipsind nici glucidele sub forma invertita. Efectele clinice se pot sintetiza in cateva categorii distincte:

1. Reglarea functiilor intestinului la blonavii cu diaree cronica sau constipatie rebela la tratament, colite si chiar gastrite si dispepsii.

2. Efect anitianemic la toate categoriile de bolnavi, inclusiv la cei leucemici (creste hematocritul, numarul de leucocite si cantitate de hemoglobinatotala cu peste 20% la batrani, alaturi de tonifierea psihica, cresterea dinamismului, a poftei de viata, a interesului si a atentiei fata de evenimentele cotidiene).

3. Crestere rapida in greutate cu revenirea fortelor la convalescenti si batrani, activarea fenomenelor de regenerare, inlatura si previne oboseala.

4. La tineret accelereaza cresterea.

5. Actiune de echilibrare a sistemului nervos in caz de depresii, insomnii, redicere apotentei sexuale, astenie, alcoolism.

6. Regleaza tulburarile corespunzatoare mai multor glande endocrine.

7. Regleaza activitatea prostatei in stari precanceroase, canceroase, hipertrofie, infantilism.

8. Actiune hepatoprotectoare.

9. Reduce efectele arterosclerozei prin reducerea cantitatiid e colesterol sangvin si prin efectul protector al rutinei, amelioreaza irigarea sangvina a creierului. Pe de alta parte are si efect diuretic si de scadere a tensiunii sangvine, a tensiunii oculare si a edemelor

10. Antioxidant prin bioflavonoizi si vitamine.

11. Antitumoral prin contracararea efectelor teratogene ale altor substante si adjuvant al unor produse folosite in terapia oncopatiilor. A dat rezultate bune in asocierea cu propolisul si cu alte produse apicole.

12. Imuno-stimulator prin cresterea alfa si beta globulinelor serice.

13. Supliment nutritiv in special pentru gravide, sportivi, persoane suprasolicitate intelecutual, bolnavi, convalescenti, starid e surmenaj sau casexie.

Modul de administrare si dozare al polenului la om

Se incepe cu o cantitate de o lingurita pe zi si se mareste treptat cantitatea pana la o lingura pe zi. Pentru bolnavii in situatii grave cum ar fi starile tumorale, se poate ajunge la cantitati de 30g de polen sau pastura pe zi. Amestecurile de miere cu polen, miere cu pastura sau miere cu pastura si laptisor de matca se caracterizeaza printr-un grad de digestibilitate ridicat al compusilor nutritivi. Mierea poate juca rol de vehicul pentru elementele asimilabile din alte produse. La unii bolnavi poate da greata, alergie, crampe stomacale, diaree.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Un comentariu:

Padurariu Mihai Ovidiu Pumy spunea...

Am simtit direct pe pielea mea efectele miraculoase ale propolisului si al polenului ca si medikment pentru imunitate si o boala aproape incurabila a stomacului. Diferite medicamente ,analize si doctori diversi m-au facut sa incerc dimineata pe stumacul gol o lingurita de miere de padure asociata cu propolis brut. Inercati si ve-ti vedea rezultatele NU EZITATI! Mihai Ov.1976

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU