ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Prevenirea furtisagului si aerisirea albinelor strangand urdinisul cu o bucata de ...

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Cum sezonul rece se apropie cu pasi repezi, va prezint, impreuna cu domnul Viorel Sfichi (constructorul Bio Stup - Ioan Ursu), o idee simpla si foarte eficienta de strangere a urdinisului prin folosirea unei bucati dintr'un coltar de zidarie pentru a preveni furtisagul la albine si pentru a asigura o buna aerisire. Metoda mai are si avantajul de a permite de la caz la caz o ajustare a deschiderii in functie de necesitatile familie de albine respective. Acest clip video sper sa fie util in special apicultorilor incepatori. Filmat pe 23 Septembrie 2013. Mai exista si o alta idee filmata si prezentata de domnul Ioan Olaru in urmatorul film intitulat "Furtisagul si aerisirea la albine"

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Un comentariu:

Ioan Olaru spunea...

Buna seara , iata scriu cateva cuvinte referire la ultimele filme cu pregatirea pentru iernat , in privinta urdinisului voi ramane la varianta mea o consider mai eficienta chiar daca e mai mult de lucru pentru al realiza . Idea cu folie dubla este geniala si ma scutit in a face niste modificari in a realiza aerisirea , difragmele sper sa reziste in iarna asta findca nu mai deranjez albinele , dar consider ca umiditatea le degradeaza , odata rezolvata umiditatea cred ca vor rezista , totusi am o mica neintelegere in toate carttile de specilalitate nu se recomanda hranirea proteica peste iarna , dar daca totusi e nevoie de hrana se face cu miere sau cu turte simple , in caz contrar albina consumand hrana proteica isi va incarca stomacul astfel ar avea nevoie de zbor de curatire iar in timpul ierni nefind posibil sar cam pierde , cred ca stimularea in caz ca au miere se face in a doua parte lui ianuarie , dar poate ma insel astept sa vedem cum vor iesi din iarna , voi preluia idea cu anticamera creata cu folie cu o mica modificare numai bine.

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU