ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati roiuri de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2017 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Un roi cu matca tanara pe 5 rame pline de puiet capcit se vinde cu 350 RON daca veniti cu lada dumneavoastra sau 300 RON daca il cumparati impahetat in Biostup. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 400 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tinere de Schimb Linisitit (SL) 2017. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape perfect in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari pentru ca are aerisire excelenta. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Iernatul albinelor - Numai cu lazile pline, O treci iarna cu bine - valabil la orice tip de stup

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Iernatul 3 in 1 sau 2 in 1 in condiitiile in care raman zone goale, neacoperite de rame nu este foarte multumitor in nici un tip de stup. Daca toate cele tei zone din Bio Stup sunt umplute cu rame, atunci iernatul este perfect, fara nici un pic de condens si cu multa caldura. Spatiile goale ramase, trebuie deci neaparat umplute cu alti roi dar care sa fie bine izolati unii de altii pentru a nu trece albina dintr-o parte in alta. Daca combinam aceasta compactare cu iernatul in folie dubla, pentru a nu pierde caldura atunci cand le hranim cu turte, o sa avem rezultate foarte bune. Este important sa retineti ca inspre primavara cand familiile incep sa se dezvolte, trebuie neaparat sa le mutam inapoi in stupii din care au provenit si sa expandam Bio Stupul in care au iernat. Facem si o scurta inspectie a ramelor crescute in prezenta ramei claditoare de peste an, rame crescute perfect, fara buchete cu celule de trantor si apoi analizam un Bio Stup pe care l-am compactat cu roi / nuclee astfel incat sa ierneze bine, 5 in 1, fara zone neacoperite de rame. Filmat pe 15 Noiembrie 2013.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

2 comentarii:

Anonim spunea...

de ce ati pus folie pe rampa?

Anonim spunea...

Toata stima dom. profesor ! O idee foarte buna cu compactarea a cat mai multi stupi in vederea conservarii caldurii si implicit a traversarii iernii cu bine. Imi puteti spune va rog daca ati pastrat inchis subarul la fundul AV sau deschis, si cat? Va multumesc! TUDOR -GORJ

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU