ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Mirel, tanarul meu apicultor ucenic, vrea sa afle mai multe despre inmultirea familiilor de albine

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Suntem pe 11 Iulie 2014 la stupina si impreuna cu Mirel, tanarul meu apicultor ucenic, vizitam cativa roi si discutam despre problemele intalnite. Primul roi analizat prezinta semnele unui roi besmeticit, observam mai multe oua in celule, albina foarte rara pe rame, insa linistita si la un moment dat gasim si .... va las pe voi sa descoperiti ce anume. Exista situatii in care stimularea cu sirop nu e posibila datorita situatiei de la fata locului (explicatii mai multe gasiti in film), motiv pentru care apelam la stimularea cu miere cristalizata intr-un mod foarte simplu (o turta pregatita pe loc). De la min 39:00 terminam treaba la acest stup si ne pregatim sa vizitam nucleele de imperechere obtinute din roii secundari prinsi in urma cu cateva zile. Problemele intalnite, discutia si solutiile din acest film sper sa fie utile in special apicultorilor incepatori.
Versiunea acestui film pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

2 comentarii:

Ioan Olaru spunea...

Iata este noapte si inca cutreier paginile internetului dar mai ales cele despre albine si am gasit in acest moment sau mai bine zis mi-am adus aminte de un filmulet pe care lam vazut acum 2 ani la manastire, probabil o filmare care exista in volumul 5 pe al doilea Dvd unde printr-un experiment cu introducere a matci intr-o familie aceasta moare aproape instant , dar acest lucru lam patit de curand dar cu o intorsatura neateptata .
Ma-m apucat sa marchez niste matcute totul a fost in regula pana la un moment in care , iau si marchez o alta matca care dupa simpla atingere si-a dat duhul , am luat-o de nervi si am aruncat-o pe rama doar de curiozitate sa vad care este reactia albinei la o matca moarta , am stat vreo 2 minute apoi albina a inconjurat-o ciudat o ingrijea o curata dar matca bineanteles nu misca , asta deocamdat findca totul a luat o intorsatur-a ciudata cel putin pentru mine , dintr-o data a inceput sa respire foarte accelerat am zis mai sa fie cum e posibil , am zis ca daca pleaca si pe picoarele ei ma si inbat pe loc , mai stau cateva minute stau sa vad de curiozitate ce se intampla , ce sa se intample ia si-a reluat activitatea normala si sa intre in drepturile ei de regina , deci o matca moarta asa am crezut eu si probabil au mai patit multi apicultori asa ceva dar fara sa stie defapt ca Reginele albinelor stiu sa se prefaca moarte , multi leau frant gatul sau leau aruncat cat colo pe la pasarile din curte , cum era sa fac si eu , probabil , dar curiozitatea de a vedsea ce se intampla cu o matca moarta daca o dai albinelor probabil dar nu probabil , ia salvat viata si mai ales mi-a adus in biblioteca cunostintelor apicole inca un lucru . o matca moarta nu e niciodata moarta , dati-o albinelor sa decida ele acest lucru noi nu avem de unde sa stim acest lucru , iar acest lucru lam scris doar amintindumi de un film creat la un moment dat , salutare domnului profesor Ioan Ursu prin cuvintele dumneavoastra am ajuns sa traiesc si sa inteleg o viata mai complexa care este apicultura cu bine ucenicul online Ioan Olaru.

cristi spunea...

Felicitari dle profesor Ursu !!!
Va multumesc pentru filmarile interesante pe care le postati, eu va urmaresc din 2011 si de fiecare data invat ceva nou, in 2012 am achizitionat de la dl Viorel un stup inventat de dv si sunt foarte multumit, nu am pierdud nici macar un roi de albine din ultimele 2 ierni. Felicitari inca o data si va doresc mult succes in realizarea proiectelor dumneavoastra din ambele domenii !!!
--
Ionut Daraban - YouTube User

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU