ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati roiuri de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2017 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Un roi cu matca tanara pe 5 rame pline de puiet capcit se vinde cu 350 RON daca veniti cu lada dumneavoastra sau 300 RON daca il cumparati impahetat in Biostup. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 400 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tinere de Schimb Linisitit (SL) 2017. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape perfect in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari pentru ca are aerisire excelenta. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Caturi 3/4 sau 1/2? Facilitati oferite de cele de 1/2 si cum pot fi exploatate eficient in productie

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Suntem pe 10 Martie 2015 la stupina si profit de vizita unor tineri pentru a discuta despre caturile de trei sferturi (3/4) fata de cele de jumatate (1/2). Eu am folosit ambele tipuri de caturi iar cele de jumatate m-au convins datorita unor avantaje pe care le prezint in acest film. Daca filmul va este util, as aprecia un Share sau Like
Versiunea acestui film pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

2 comentarii:

Matheus Kol spunea...

Buna ziua,
Felicitari pentru blog si activitatea desfasurata.
Vreau sa va intreb ce parere aveti despre inventia celor din Australia.
https://www.youtube.com/watch?v=WbMV9qYIXqM
Credeti ca am putea folosi si noi ideea? Multumesc ,Traian

cristi spunea...

Buna ziua domnule Matheus,

Inventia respectiva demonstreaza doar ca teoretic e posibl sa recoltezi mierea direct din rame, dar nu cred ca are utilitate in practica la un numar mare de stupi sau la un sistem industrial. Acele rame, deloc ieftine, sunt doar pentru magazie iar matca banuiesc ca nu are acces la ele. Daca ar avea, nu cred ca ar fi bine. De lucrul cu ramele obisnuite in cuib si deblocarea lor folosind sistemul traditional de extractie nu se scapa. Pe langa miere, albinele depun si polen (pastura) sau cresc puiet in celule. Nu cred ca acele rame suporta pastura sau puiet, pentru ca daca le-ar suporta, la momentul recoltarii s-ar distruge. Exista si pericolul declansarii unui furtisag de zile mari daca nu este o izolare buna a acelor borcane sau galeti din jurul stupului.

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU