ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati familii de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2016 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Oferta 1 - O familie cu matca tanara pe 6 rame pline de puiet capcit si 2 rama cu hrana (total 8 rame) se vinde cu 450 RON. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Oferta e valabila pana in MAI. Oferta 2 - Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 500 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tienere de Schimb Linisitit (SL) 2016. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Punem in practica inmultirea dirijata in paralel cu deparazitarea naturala de varroa destructor

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV
Suntem la sfarsitul lui Mai 2015 la stupina si in acest film am pus in practica ce am spus ca voi face in filmul acesta. De la min 5:00 vizitam un Bio Stup expandat cu familia de baza pe 12 rame, unde am trecut matca cu 3 rame cu puiet in buzunar. Scopul meu este sa dau drumul la schimbul de matca linistit in paralel cu deparazitarea naturala impotriva varroa destructor. Trebuie retinut ca acest parazit care duce la slabirea sistemului imunitar al albinelor, deschide usa numeroaselor altor boli care pot sa apara. De acceea este esentiala tinerea sub control pe cale naturala a acestui parazit. Orice tratament medicamentos duce in spirala la selectia naturala a indivizilor de varroa concomitent cu slabirea productivitatii matcilor. De la min 16:30 ne mutam la un alt stup unde am facut acceasi operatie dar in loc de trei rame cu puiet am luat numai doua rame cu puiet (inclusiv cu matca) si i-am pus 3 foi. Veti vedea cum procedam pentru a grabi cresterea foilor. Analizam cele doua lucrari si cantarim avantajele si dezavantajele lor. Trecem apoi in cuib sa analizam botcile trase in urma acestei operatii. De la min 32:30 mergem la un stup unde vom face pe viu aceasta operatie. Daca filmul va este util, as aprecia un Share sau Like
Versiunea acestui film pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU