ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati roiuri de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2017 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Un roi cu matca tanara pe 5 rame pline de puiet capcit se vinde cu 350 RON daca veniti cu lada dumneavoastra sau 300 RON daca il cumparati impahetat in Biostup. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 400 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tinere de Schimb Linisitit (SL) 2017. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape perfect in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari pentru ca are aerisire excelenta. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Probleme de apicultura: Analizam nivelul de contaminare cu varroa si continuam tratamentul natural

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Suntem pe 23 Iulie 2016 la stupina si analizam un biostup de unde colectam polenul. Observam pe fundul anti-varroa, un numar destul de alarmant de femele de varroa. Asta indica un grad mare de infestare si este explicabil din momen ce la acest stup nu am ajuns sa colectam puietul de trantor din rama claditoare / capcana (pentru ca albinele de aici nu au avut puterea sa cresca fagurei in rama capcana, fiind folosite la inmultire). Dupa aceasta analiza, intram sa vedem care este situatia in acest stup care gazduieste 3 familii de albine. Usor, usor descoperim impreuna diferite indicii pe care le comentam si analizam impreuna. Descoperim o prima familie decimata, care nu are matca si cu cateva botici de salvare. Trecem la a doua familie, care are o situatie diferita si la min 29:10 vedem si matca. De la min 34:00 analizam si a treia familie de la acest stup. Ne uitam dupa larve si oua proaspete dar nu gasim. La min 43:00 identificam si matca pe care o analizam. Dupa aceasta decidem impreuna cum procedam, pentru ca dupa ce constatam ca prima familie este besmeticita, vom lua hotararea de unificare lenta cu a doua familie ce are matca. Aceste filme sunt sustinute de voi si daca va sunt utile, as aprecia un Like, Share, Comment
Versiunea acestui film pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU