ANUNT 2017: Daca doriti sa cumparati roiuri de albine cu matci tinere de schimb linistiti (SL) imperecheate in 2017 sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti, va rog sa ma sunati la 0722.786.515, de preferat pe seara dupa ora 22:00 cand sunt mai liber! Un roi cu matca tanara pe 5 rame pline de puiet capcit se vinde cu 350 RON daca veniti cu lada dumneavoastra sau 300 RON daca il cumparati impahetat in Biostup. Mai puteti adauga rame suplimentare cu puiet capacit la pretul de 50 de RON rama. Ofer spre vanzare (BioStupi de ultima generatie in care buzunarul ajuta la cules (mareste productia cu cel putin 30%), complet echipati + rame si colectoare interne de polen) la pretul de 400 RON goi dar si populati cu cate 3 familii cu matci tinere de Schimb Linisitit (SL) 2017. Un astfel de Biostup cu cate 3 familii, incape perfect in portbagajul unui autoturism si poate fi transportat in siguranta pe distante mari pentru ca are aerisire excelenta. La destinatie va trebuie doua lazi pentru expandare obligatorie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi ambalata in bidoane de 6L sau 5L la 15 RON/Kg precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

O situatie inedita dintr-o familie de albine, sansa declansarii cresterii de botci de calitate

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
La aceasta familie de albine am descoperit cateva semne care ne indica o trantorire a matcii. Am vazut cate o celula cu puiet de trantor inserata aleator in puietul de albine (ca si cum matca ar da rateuri), nu am gasit oua proaspete si nici foarte multe larve in crestere desi spatiu de ouat era. Mai tarziu, cand am localizat matca, am putut vedea ca nu era una de calitate. Botcile pe care familia de albine le-a inceput, nu ar fi fost de calitate, asa ca am decis sa le indepartam si sa profitam de aceasta ocazie pentru a aduce oua proapete de la alta familie. Botcile sacrificate ne-au oferit ocazia sa vedem cum arata laptisorul de matca si chiar sa-l degustam. Rama cu oua proapete pe care am adus-o, era una pe care ma pregateam s-o elimin din stupina, asa ca am "cosmetizat-o" putin pentru a facilita cresterea botcilor noi. Bineinteles ca vom ajuta familia de albine cu albina tanara, gata de ecluzionat, asa numitele doici, care se vor ocupa de cresterea, hranirea si ingrijirea noilor botci. Filmat pe 30 Mai 2012

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU