Apicultura pentru incepatori si avansati, pe scurt, apicultura online pentru toti Acest blog se doreste a fi o resursa de video apicultura practica, pentru toti cei care indragesc aceasta straveche indeletnicire. Veti descoperi numeroase probleme si situatii inedite cu care m-am confruntat din Februarie 2010, de cand am inceput acest blog. In unele filme am avut si ucenici luati de la zero care mi-au oferit prilejul de a explica pe intelesul tuturor cate ceva din tainele stuparitului.
ANUNT 2019:
Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati.
Aici gasiti un film cu o prezentare
Am profitat de faptul ca la stupina de la Manastirea Tisa Silvestri din Bacau, maicutele care ingrijesc prisaca manastirii aveau o recolta bogata de matci tinere si nefecundate obtinute din familii intrate in frigurile roitului si m-am gandit sa folosesc spatiile libere din stupii de la prisaca mea pentru a le imperechia si a rezolva in acest fel si problema consangvinzarii. La o stupina stationara care nu are si alte stupine in apropiere, poate aparea in timp aceasta problema a consangvinizarii prin imperecherea matcilor cu trantori cu sanse mari de a proveni chiar de la aceeasi stupina. Este un fenomen care trebuie avut in vedere pentru ca altfel calitatea albinelor si sistemul lor imunitar are de suferit. In acest film vedem cum putem folosi buzunarelul atasat si mai tarziu si roinitele pentru a imperechia cu succes aceste matci. Filmat pe 9 Iunie 2012.
Buna ziua ,ma numesc ioan si am observat ca la al doilea stup izolati complet fundul buzunarelului pentru a opri mirosu ,as dori sa stiu daca ati scoate fundul stupului complet nar fii mai bine mai ales ca am observat la acesti stupi o insuficienta de ventilare. Multa albina di acesti stupi participand la ventilarea stupului an loc sa aiba alte activitati.Probabil spuneti ca este nevoie de caldura dar albina sia asigura caldura de care este nevoie. Lipsa aerisirii si caldura prea mare poate duce la aparitia unor boli precum loca. Am cumparat acest stump punand accent pe ventilarea lui prin sita de dedesupt si folie peste rame pentru a imita cresterea familiei an sistem clopot. Binenteles se pot folosi si sistemul horn an cazul an care colectati polenu atunci folia nu mai este necesara. Raman la antrebarea daca sar scoate fundul mobil ar mai fii nevoie de izolarea fundului cu folie. Va multumesc pentru toate filmele care le oferiti ,datorita stupului inventat de dumneavoastra mam apucat de cresterea albinelor. Cu bine domnule profesor si multa sanatate IOAN { COVASNA }
Un comentariu:
Buna ziua ,ma numesc ioan si am observat ca la al doilea stup izolati complet fundul buzunarelului pentru a opri mirosu ,as dori sa stiu daca ati scoate fundul stupului complet nar fii mai bine mai ales ca am observat la acesti stupi o insuficienta de ventilare. Multa albina di acesti stupi participand la ventilarea stupului an loc sa aiba alte activitati.Probabil spuneti ca este nevoie de caldura dar albina sia asigura caldura de care este nevoie. Lipsa aerisirii si caldura prea mare poate duce la aparitia unor boli precum loca. Am cumparat acest stump punand accent pe ventilarea lui prin sita de dedesupt si folie peste rame pentru a imita cresterea familiei an sistem clopot. Binenteles se pot folosi si sistemul horn an cazul an care colectati polenu atunci folia nu mai este necesara.
Raman la antrebarea daca sar scoate fundul mobil ar mai fii nevoie de izolarea fundului cu folie.
Va multumesc pentru toate filmele care le oferiti ,datorita stupului inventat de dumneavoastra mam apucat de cresterea albinelor.
Cu bine domnule profesor si multa sanatate IOAN { COVASNA }
Trimiteți un comentariu
Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU